Hvordan sætter man den rette løn til en vagt?

I denne artikel giver vi nogle gode råd til, hvad man skal tage højde for, når man sætter lønnen på en vagt.

Mara avatar
Written by Mara
Updated over a week ago

Der er flere ting at tage højde for, når man sætter lønnen på en vagt:

  • Vikarlovgivningen👨🏼‍⚖️ Er man en virksomhed, skal man huske at matche den løn, man tilbyder en medarbejder i en lignende stilling.

  • Akutkarakteren af jobbet ⏱ Er vagten lagt op akut, anbefaler vi højere lønninger, da det øger chancen for at finde en chabber akut.

  • Sæsonen 🏖🎄Hvis I er ramt af sæsontravlhed, er andre virksomheder det formegentligt også. Sæt derfor en konkurrencedygtig løn. 

  • Lokation📍Ligger jeres virksomhed udenfor byen, kan det være fordelagtigt at sætte en højere løn, da det giver chabbere incitament til at rejse længere. 

  • Kompetenceniveau👩🏼‍🍳 Hvis I f.eks. søger tjenere med mange års erfaring, vil det være en fordel at sætte en højere løn, end hvis I skal bruge en med mindre erfaring.

Til info skal det siges, at ovenstående punkter blot skal betragtes som gode råd, og ikke deciderede krav eller naturlove. Man kan sagtens finde folk med lavere lønninger, selvom man er underlagt et af ovenstående punkter. Men alt er jo udbud/efterspørgsel, så følger man ovenstående råd, vil det utvivlsomt være lettere, at tiltrække flere og mere kompetente chabbere. 

God jagt 😃

Med venlig hilsen
Team Chabber 

Did this answer your question?